MERHABA NASIL GİDİYOR ARABA...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

I Got The Power Hızlı Test Çözme Teknikleri

Aşağa gitmek

I Got The Power Hızlı Test Çözme Teknikleri Empty I Got The Power Hızlı Test Çözme Teknikleri

Mesaj  Admin Paz Ağus. 10, 2008 3:01 pm

I Got The Power
Hızlı Test Çözme Teknikleri
“Her işin bir püf noktası vardır. Tabi bunu öğrenmek için zamanınız ve sabrınız varsa.” Adil Maviş
I got the power
Birkaç ay sonra sınavlar başlıyor LGS, ÖSS, TUSS, YDS, KPDS diye devam ediyor.
Her sınavın amacı belli, bilenlerle bilmeyenleri ayırmak. Ancak iş o kadar çetrefilli ki sadece bilmek yetmiyor. Zamanı iyi kullanacaksın, heyecanlanmayacaksın, dikkatsiz olmayacaksın. Kendine güveneceksin. Test tekniklerinde usta olacaksın...
Ne kadarını kullanırsınız veya kullanıyorsunuz bilmem ama işte size rakiplerinize fark attıracak 20 tane teknik:
1. Her bölüme çok hızlı göz atarak zihninizi bir süre sonra meşgul edeceğiniz bölüme ısındırın. Bu işlem soruların genel yapısını görmenizi, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliklere karşı kendinizi yeniden düzenlemenizi sağlayacaktır.
2. Soruları hazırlayanların sizin benim gibi insanlar olduğunu unutmayın. Dolayısıyla bu insanların kafa yapısını anlamaya bakın. Bunu anlarsanız (empati diyoruz) sorular size çok daha tanıdık gelecektir.
3. Soru kökünü okumadan paragrafı okumak, cevabı düşünmeye çalışmak hızı düşürür. Zaman kazanmak için soruyu okumadan cevap şıklarına sıçramak sizi yanıltır.
4. Tahmin yürütmekle kafadan atmak aynı şey değildir. Hiç alaka kuramadığınız sorularda kendinizi zorlamanızın bir anlamı yok. Bu durumlarda kafadan atmayın. Şıkları düşürdüyseniz hele iki şıkka indirdiyseniz, o zaman ilk aklınıza geleni işaretleyin. Genellikle doğru olmaktadır.
5. Soruların hepsi zor değildir. Hatta bazıları o kadar kolaydır ki, pimpiriklenir; bu kadar kolay olamazdı deyip olmayacak şıkkı işaretlersiniz. Bu gibi durumlara dikkat edin.
6. Soruyu 20 saniye içinde anlayamıyorsanız ya tekrar okuyun ya da geçin. Geçerken buraya tekrar döndüğünüzde ipucu olabilecek bir işaret koyun. Bu sorunun çözümünü ikinci tura bırakın. Biz buna TURLAMA TEKNİĞİ diyoruz.
7. Soru kökünün veya soru metninin uzun olması genellikle korkutur. Halbuki bu hiç sorun değildir. Siz soru kökünü iyi anlayın, metnin uzun olması size daha fazla ipucu veriyor demektir. İşe bu yönden bakın. Yine de yavaş okuyan ve bir defada okuduğunu anlamayanlardansanız bu durum tabi farklı.
8. Soruyu okur okumaz doğru seçeneği görmeye bakın. Teker teker yanlışları okuyup doğruyu bulmak da bir çözüm ama çok zamanınızı alır. Bunu başaramadığınızda da yanlışları eleyerek doğruya ulaşmaya çalışın.
9. Hangi bölümden başlamak istiyorsanız ondan başlayın, deneme sınavlarında izlediğiniz yolu gerçek sınavda da izlemelisiniz.
10. Soru çözme tekniklerinde becerikliliğinizi arttırmak istiyorsanız her dersin kendine özel mantığı olduğundan yola çıkmalısınız. Yani biyoloji konusunu okuyarak sorular üretme ve bunu teste uyarlama konusunda becerinizi geliştirirseniz, biyolojiden o kadar daha az soru kaçırırsınız. Çözmekse kolaylaşır.
11. Soru soranların mantığına ne derece yakınlaşırsanız, onun gibi düşünebilme ve soru üretebilme yeteneğini geliştirmiş olursunuz.
12. Soru kökeninde “değildir” sözcüğü genellikle altı çizili verilir. Ancak buna rağmen düz mantık kurup “hangisidir”, ollarak algılayan beynimiz yanlış seçeneği işaretler.
13. Saat bulundurmak ve saate göre hareket etmek çeviklik ve hızınızı arttırır. Kendinizi daha önceden belirlediğiniz süre içinde soruyu çözmeye şartlandırın. Bu şartlandırmanın işe yaradığını göreceksiniz.
14. Okurken parmak ya da kalem kullanın. Doğru duydunuz. Bugüne kadar size şiddetle yasaklanan, okuma hızını yavaşlattığı varsayımıyla söylenmişti bu söz. Siz öyle yapmayın parmakla takip edin ama 1+1 kuralı çerçevesinde (okuduğunuz sözcükten bir fazlasını görmeye çalışın ve parmağınızı oraya sürükleyin) okuma hızınızın en az %50 arttığını göreceksiniz. Bugüne kadar bunu nasıl keşfetmedim diyeceksiniz.
15. Okurken şapka takın. Şapkanın ön siperliği görme alanınızı daraltacak ve okuduğunuz metne yoğunlaşmanızı kolaylaştıracaktır.
16. Her on soruda bir durup gözünüzü kapatın ve sadece burnunuzdan derin bir nefes alın, birkaç saniye tutun ve yavaş yavaş verin. Oksijen beyninize giden kan damarlarını genişletecek ve zihniniz daha zeki çalışacaktır. Kaybettirdiği vakitten çok kazandıracaktır emin olabilirsiniz.
17. Testleri çözerken kitapçık üzerinde çözün ancak her on soruda bir onları çözüm kağıtlarına geçirin. Hem dikkatiniz daha az dağılır hem kaydırma riskiniz olmaz. Hem de zihninize bilinçli olarak kısa bir mola vermiş olursunuz.
18. Koyu renkli bir kağıt bulundurun (siyah, mavi vb.) Bu kağıdı soru çözmediğiniz sütunları kapatacak şekilde tutun, bu da konsantrasyon ve verimliliğinizi arttıracaktır.
19. Bir soruya takıldığınızda kafanızı ritmik bir şekilde müzik dinler gibi sallayın. Kafanızın farklı çalıştığını ve odağınızı koruduğunuzu göreceksiniz. Bazı sorular vardır ki ilk etapta konsantre olamayınca vakit geçer sonra da ipin ucunu kaçırırsınız, bu gibi durumlarda etkilidir.
20. Günde belirli bir süre test çözmeye zaman ayırın ve bu süreyi git gide arttırın. Saatli çalışarak da gittikçe daha kısa sürede bitirme oyunları oynayın. Hem zevkli hem gerilimli hem de geliştirici bir çalışma olacaktır.
(Bir de Türkiye’de ilk defa gerçekleştireceğimiz 13 saat sürecek- Hızlı Test Çözme Teknikleri
Admin
Admin
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 114
Kayıt tarihi : 10/08/08

http://health100.eniyiforum.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz